Ihmisiä tulli. Suomen koululaisten ja Suomen turistejan, jotka vierailivat ystäviä Mallorcalla. kaikki oli innokas syödä paellan.
Jaime ”kokki” ja hänen avustajansa
olivat paljon tyottä. Me odottime kiltisti
Sitten kuin me soimme meille olli
kahvia ja pullia aika
Barbara katsoi meitä ja varmasti
ajatteli ”Kuinka tehdän paella?” . Barbara,
älä huoli, kerromme sinullle salaisuuden ......
AINEKSET KUUDELLE
3 dl bomba-riisiä (jos ei löydy niin puuroriisi käy)
300g kana liha
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 paprika
2 kouraa kalamata oliiveja
2 dl paseerattua tomaattia
3 dl valkoviiniä
6 dl kasvislientä (esim. fondista)
1 ripaus sahramia
1 dl oliiviöljyä
1 oksa rosmariinia
suolat
pippurit
RESEPTIN VALMISTUSOHJEET
Kuori ja hienonna sipuli +
valkosipuli. Ota isoin pannusi ja ala ruskistamaan niitä hissukseen
oliiviöljyssä.
Kuori ja kuutio kana lihasekä
porkkanat. Heitä pannulle rosmariininoksan kanssa. Freesaile hetki.
Lorauta viini pannuun ja kiehauta.
Lisää myös paseerattu tomaatti sekä riisit. Pyörittele riisiä kokoajan ja laula
vaikka VIVA Espanja.
Kun laulu on loppu ja paella alkaa
kuivumaan lisää puolet kasvisliemestä ja sekoita jälleen ja kun kuivuu niin
lisää lientä.
Leikkaa paprikasta muutama ohut rengas
koristeeksi ja kuutioi loput. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää (ja paella
vielä valuvaa), sekoita paprikakuutiot ja oliivit sekaan. Sekoita myös sahrami
riisiin ja näet miten upeaksi väri muuttuu.
Lurauta vielä reippaasti oliiviöljyä
sekaan. Sekoita ja tasoita paellan pinta. Levy pois päältä mutta paella saa
vielä tekeytyä levyllä muutaman minuutin.
Koristele paella lopuksi
paprikarenkailla, oliiveilla ja rosmariinioksalla ja nosta pannussa pöytään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti