keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

JA MEILLE OLLI PAELLAA JUHLAA

No niin, meille olli ihän hauskaa paellaa juhlaa!
Ihmisiä tulli. Suomen koululaisten ja Suomen turistejan, jotka vierailivat ystäviä Mallorcalla. kaikki oli innokas syödä paellan.
 
Jaime ”kokki” ja hänen avustajansa olivat paljon tyottä. Me odottime kiltisti
 
 

Sitten kuin me soimme meille olli kahvia ja pullia aika
 
 

Barbara katsoi meitä ja varmasti ajatteli ”Kuinka tehdän paella?” . Barbara, älä huoli, kerromme sinullle salaisuuden ......
 
AINEKSET KUUDELLE

3 dl bomba-riisiä (jos ei löydy niin puuroriisi käy)
300g kana liha
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 paprika
2 kouraa kalamata oliiveja
2 dl paseerattua tomaattia
3 dl valkoviiniä
6 dl kasvislientä (esim. fondista)
1 ripaus sahramia
1 dl oliiviöljyä
1 oksa rosmariinia
suolat pippurit 
RESEPTIN VALMISTUSOHJEET
Kuori ja hienonna sipuli + valkosipuli. Ota isoin pannusi ja ala ruskistamaan niitä hissukseen oliiviöljyssä.
Kuori ja kuutio kana lihasekä porkkanat. Heitä pannulle rosmariininoksan kanssa. Freesaile hetki.
Lorauta viini pannuun ja kiehauta. Lisää myös paseerattu tomaatti sekä riisit. Pyörittele riisiä kokoajan ja laula vaikka VIVA Espanja.
Kun laulu on loppu ja paella alkaa kuivumaan lisää puolet kasvisliemestä ja sekoita jälleen ja kun kuivuu niin lisää lientä.
Leikkaa paprikasta muutama ohut rengas koristeeksi ja kuutioi loput. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää (ja paella vielä valuvaa), sekoita paprikakuutiot ja oliivit sekaan. Sekoita myös sahrami riisiin ja näet miten upeaksi väri muuttuu.
Lurauta vielä reippaasti oliiviöljyä sekaan. Sekoita ja tasoita paellan pinta. Levy pois päältä mutta paella saa vielä tekeytyä levyllä muutaman minuutin.
Koristele paella lopuksi paprikarenkailla, oliiveilla ja rosmariinioksalla ja nosta pannussa pöytään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti